Jeg giver gratis levering og 30 dage til returnering og ombytning af alle mine smykker

Indkøbskurv

Du har 0 smykke(r) i kurven

Renseguide til sølvsmykker

Jeg har samlet en guide med alle mine bedst tricks til, hvordan du bedst plejer og renser dine sølvsmykker, så de holder sig smukke i lang tid.

Har du forgyldte smykker, som du ønsker at rense, kan du læse mine bedste tricks til hvordan du plejer og renser dem i min renseguide til forgyldte smykker her, da fremgangsmåden er anderledes når smykkerne er forgyldte.

Sådan renser du din Krystal Halskæde

I videoen nedenfor kan du se, hvordan jeg renser mit Krystal-vedhæng. I videoen afrenser jeg en af de værste anløbninger, jeg har set på Krystal-vedhænget. Her kan du se, hvor stor forskel, du selv ganske let kan gøre.

I videoen bruger jeg Silver Cleaner fra Bistro købt i Føtex til 37,95 kr.

 

Hvorfor bliver mit smykke gråt eller gulligt?

Med tiden, som du bruger dine sølvsmykker, vil du opleve, at de kan samle snavs og i nogle tilfælde måske få et gråt eller gulligt skær. Hvis dit smykke bliver gråligt er der tale om en oxidation og hvis det bliver gulligt kaldes det en anløbning. Det er helt normalt, at smykker kan oxidere eller anløbe og det kan nemt afrenses, så dine sølvsmykker igen fremstår pæne.

Hvorfor oxiderer eller anløber mit sølvsmykke?

Alle sølvsmykker der er lavet af 100% sterling sølv kan oxidere eller anløbe. Det er en naturlig, kemisk reaktion, der sker, når ædelmetallet kommer i forbindelse med forskellige elementer.

Et smykke kan oxidere ske hvis det kommer i forbindelse og reagerer med elementer som luft, sved, creme, parfume eller lignende. Undgå derfor at lægge alle dine smykker i én stor bunke, da et oxideret smykke kan “angribe” de andre smykker. Det er lidt ligesom en moden banan, der kan modne andre frugter omkring sig hurtigere.

Hvis dit smykke anløber og bliver gulligt er det typisk fordi, at smykket har ligget i direkte sollys, hvis du f.eks. opbevarer det i en åben smykke skål eller lignende.

Hvor hurtigt og hvor meget dit sølvsmykke oxiderer eller anløber er meget forskelligt fra person til person, da det afhænger af faktorer som din huds PH-værdi, hvordan du opbevarer dem og de produkter, du bruger i din dagligdag.

Dit sølvsmykke er ikke gået i stykker, hvis det oxiderer eller anløber. Det kan nemt renses igen og nedenfor kan du læse, hvordan du kan få dit smykke blankt og smukt igen.

5 nemme tips til at forebygge at dine smykker oxiderer og anløber

 1. Undgå at lægge dine smykker i én stor bunke
 2. Undgå at opbevare dine smykker i et fugtigt rum som fx. dit badeværelse
 3. Læg ikke dine smykker i direkte sollys
 4. Opbevar dine smykker i de medfølgende æsker
 5. Tag creme, parfume osv. på først og lad det tørre ind før du tager dine smykker på

Hvilket renseprodukt skal jeg vælge til at rense mit sølvsmykke?

Der findes mange forskellige renseprodukter til sølvsmykker på markedet. Sølvrens findes både som væske og som poleringscreme og begge dele kan være effektive. Hvilken af de to du skal vælge afhænger af, hvor meget dit sølvsmykke er oxideret.

Sølvrens til smykker der er let oxideret eller til rens af kæde

Sølvrens i væskeform er god til en hurtig afrensning af snavs og en let oxidation. Jeg anbefaler ikke denne renseform til mine Krystal smykker pga. deres tekstur. Til dem anbefaler jeg i stedet at bruge poleringscreme.

Sådan bruger du rensevæske:

 1. Hæld rensevæske op i en beholder
 2. Læg smykket ned i væsken og kør rundt et par gange med en tang eller lignende. Det er meget vigtigt, at du læser instruktionen på renseproduktet grundigt, så smykket ikke ligger i væsken for længe, da det slider på smykket
 3. Skyl til sidst smykket godt under rindende vand og tør smykket grundigt

Sølvrens til smykker der er meget oxideret eller til mine Krystal smykker

Er dit smykke oxideret eller anløbet kraftigt - hvis det er meget sort eller gulligt - kan en poleringscreme være nødvendig. En poleringscreme virker på den måde, at den laver små mikroskopiske ridser i smykket, der nænsomt sliber oxideringen af. Du skal derfor være forsigtig og kun at polere det nødvendige for ikke at skabe unødige ridser i smykket.

Hvis dit smykke har en glat overflade, som eksempelvis min Kube Ring, kan du bruge en klud og nænsomt polere smykket blankt igen.

Har dit sølvsmykke struktur eller fordybninger, hvor det kan være svært at komme til med en klud, som eksempelvis min Krystal Halskæde, kan du med fordel børste skånsomt med en tandbørste. I videoen ovenfor viser jeg, hvordan du renser et smykke med struktur og fordybninger.

Lav din egen sølvrens med sølvpapir

Inden du investerer i et renseprodukt til dine sølvsmykker, kan du også forsøge dig med et par mere skånsomme husholdnings-tricks med redskaber, du sandsynligvis allerede har derhjemme.

Du skal bruge:

Fremgangsmåde:

 1. Rul fem kugler af sølvpapir og læg dem i skålen
 2. Tilsæt herefter 2 tsk. salt og kogende vand
 3. Læg smykket i dit vandbad
 4. Bevæg smykket med en ske eller lignende, så væsken kommer overalt på smykket. Lad det ikke ligge for længe
 5. Tag smykket op og skyl grundigt efter med varmt rindende vand og tør det godt

Sådan fjerner du snavs fra dine sølvsmykker med opvaskemiddel

Hvis dit smykke ikke er oxideret eller anløbet, men blot er blevet snavset, kan du prøve mit husholdnings-trick med opvaskemiddel.

Du skal bruge:

Fremgangsmåde:

 1. Hæld en smule opvaskemiddel og varmt vand i en skål
 2. Læg smykket ned og vent ca. 30 sekunder
 3. Børst lige så stille med den bløde tandbørste i cirkelbevægelser for at fjerne snavs
 4. Vask herefter smykket grundigt med rindende vand
 5. Til sidst tørres smykket grundigt med en blød klud.
 6. Jeg håber, at du kan bruge mine tips og tricks og at dit smykke bliver smukt og lækkert, så du igen kan få glæde af det.

Vh. Camille

Handelsbetingelser

Accepter mine Handelsbetingelser for at gennemføre din ordre.

Afvis

Accepter